Tuesday, March 06, 2007

Despre dar

"Moawia i-a daruit basileului cinzeci de cai de rasa, iar Mamun blanuri de jder si mosc. Harun al-Rasid i-a trimis imparatului Nikefor parfumuri, un cort, poame uscate. El a primit in schimb doua sute de caftane din tesaturi de pret, soimi si caini de vanatoare."

Nikefor baiete, iata inventarul micii mele comori: am primit good luck charms din China, ceaiuri din Asia, trabucuri din Cuba si Peru, kufi-uri din nordul Africii, camasi din Nepal, sigiliu personal si ceara rosie din Spania, corncob pipes de pe Missouri, opt giga de muzica misto si coji de portocala confiate din camara lui Totoro, briar pipes din Germania, tigari de foi din Insulele Canare, chibrituri mozartiene din Viena, un pipetool cu prasele din lemn, din gangul care duce spre Palatul Guell, un tricou de la Israeli Defence Forces, un Don Quijote si o Lolita de la Carturesti, un cd cu autograful lui Harry Tavitian, o punga de tutun Kentucky Bird si una de Lorsen, o agenda gri, un cocor din hartie si o perna cubica, albastra.

Si peste toate, doi magnetzi de frigider: o stelutza de mare roz, plictisita, si un peste vesel, care da ochii peste cap.

Beat this, you lamer...

No comments: