Friday, March 23, 2007

Concurs: first entry

Va amintiti de celebrul concurs lansat de mine in urma cu ceva timp?

Ei bine, avem un prim competitor:

A new way to pray...get God on your pod!
Radu Ignatescu Manea

Nu am timp pe cat vreau sa hoinaresc prin www, chiar daca stau cate 12 ore pe zi cu un monitor pornit in fata ochilor. Din multiple cauze, hoinareala are parte de circa 1-2 ore pe saptamana. E mult, e putin, depinde de nevoi, pentru mine a devenit putin.

Printre spam-urile cu Viagra si alte medicamente moka pentru intarirea respectului barbatilor, mai ajung pe emailul meu si informatii despre lucruri frumoase. De pe email am ajuns indirect la conceptul din titlu, calea e cam asa: email cu anunt despre o conferinta, intrat pe website-ul organizatorilor, tinut minte site, vizitat din cand in cand, si iata ca, in seara aceasta, am dat peste ideea din titlu.

WTF m-am intrebat? Au ajuns pana acolo incat l-au bagat si in Ipod? Of, Jesus, in ce lume traim....

Dar totusi am zis hai sa vad despre ce e vorba. Dau click pe http://www.pray-as-you-go.org/. si primul text ce mi-a cazut in fata ochilor este acesta:

"Pray-as-you-go is a daily prayer session, designed for use on portable MP3 players, to help you pray whilst travelling to and from work, study, etc."

So, imi spun, niste nebuni de neocrestini probabil, in cautare avida de adepti, au invadat si lumea www si isi lanseaza ideile bolnave prin intermediul site-ului. Ei, acum curiozitatea ma indeamna sa cercetez mai departe nebunia creatorilor.

Hai sa vedem ce mai spun astia:

"A new prayer session is produced every day. It is not a 'Thought for the Day', a sermon or a bible-study, but rather a framework for your own prayer. Lasting between ten and thirteen minutes, it combines music, scripture and some questions for reflection. The aim is to help you to:

become more aware of God's presence in your life
listen to and reflect on God's word
grow in your relationship with God.

It is produced by Jesuit Media Initiatives, with material written by a number of British Jesuits and other experts in the spirituality of St Ignatius of Loyola."

Hmm... acum chiar ca am ramas fara cuvinte. Deci asta e treaba. Nu e vorba de neocrestini, ci de old guys (iezuitii sunt unul din cele mai vechi si puternice ordine calugaresti din lume).

These guys se adapteaza la viata din secolul asta. Daca omul nu mai intra in biserica, vine ea la tine. In fiecare zi, iti cere doar 10 minute. In tren, in autobuz, in metro, iti plantezi castile si gata, esti cu Cel de Sus. Asta doar pentru cine vrea sa fie cu El, cine nu, asculta muzica sau stirile de la Kiss Fm cu cei doi diavoli-impostori.

Sa analizam mai departe. In fiecare zi o alta rugaciune, poti sa iti iei toata saptamana la pachet daca vrei, poti sa iti treci URL-ul in iTunes daca ai asa ceva sau poti sa faci un mic exercitiu de respiratie.

Per total, website-ul arata ok, usor de folosit, textul/coloratura/asezarea in pagina indeamna la relaxare dar nu prea multa, totusi, stam de vorba cu Sefu', se vede ca cei ce au realizat site-ul au gandit o tzara inainte.

Cam atat despre partile bune/interesante.

Partile proaste: Nu am gasit nici un mod de abonare la aceste rugaciuni, un newsletter ceva, care sa te tina pe tine credinciosul prea grabit in contact cu website-ul.

Totodata, mai apare si mentiunea pentru donatii, dom'le, noi facem aici munca asta, din care ies rugaciunile de care va bucurati voi, dar nu strica sa mai dati si niste bani. ma mir sa vad mentiunea de donatii pe un site ce apartine prin extensie Bisericii Catolice, dar, daca stau si privesc din punct de vedere pragmatic, poate ca au fost vizitatori ce vroiau sa doneze si nu aveau unde. Deci, au inserat si un link pentru donatii. sincer, daca, din punct de vedere spiritual, ma vor satisface serviciile acestui site, ma voi inscrie si eu in lista de donatori:)

Si acum cireasa de pe tort - posterul:
Daca asta nu poate fi prezentat la un curs de marketing ca exemplu pozitiv, la modul " bai baieti si fete, asa sa faceti si voi campanii pentru client ca sa va luati banii!", atunci eu nu am 107 kile, chelie si o lene de ma doare mai tot timpul in mine.

No comments: