Tuesday, May 15, 2007

Politice II (Jurnal de campanie)

Cu cantec, inainte!

13 mai, zi de campanie electorala. Masini cu difuzoare, chemari la miting, greseli de sonorizare: din boxele partidei pro-Basescu se aude acelasi om bun si pom copt de pe vremea puloverelor pe gat si a fetelor de la APACA. Fratilor, ala e vechiul PD, de trista amintire. Suntem in 2007, contextul e un pic altul, partidul e altul, electoratul e altul. Verificati poate e totusi disponibil vreun update, pe linia de partid.

...

Despre independentza mass-media

In fata Palatului Culturii, descopar cu stupoare o chestie - cu o zi inainte, vazusem in exact acea pozitie o scena pe structura metalica si o gramada de logistica purtand logo-ul Antenei 1, alaturi de sloganul "Mereu aproape".

Initial am crezut ca e vorba de turneul aniversar al acestei televiziuni. Insa a doua zi, exact de pe acea scena s-a agitat patetic domnul Geoana, acest Hugo Chavez Wannabe (gest de tip "vino-ncoa' daca ai curaj": "Domnule Basescu, esti la 800 de metri de locul acesta...") care ametit fiind de efectul picaturilor de retorica stil PDSR trase puternic pe nas ("pensionarilor, v-a marit Basescu pensiile?, muncitorilor, v-a dat Basescu locuri de munca? studentilor, v-a dat mai multe burse?"), parea ca nu isi aduce aminte despre atributiile reale ale institutiei prezidentiale, confundand-o cu guvernul.

Cam atat despre independentza Antenei 1, ca si institutie de presa.

No comments: