Tuesday, May 15, 2007

The Minister of Miseducation

Celalalt baiat ajuns ministru, de data asta al educatiei (Adomnitei - nu-i nimic, nici nu merita tinut minte), a reusit sa isi eclipseze total colegul de generatzie, in materie de gafe.

Plecat fiind intr-o vizita de lucru intr-o scoala generala de provincie, sub ochii presei, s-a incontrat cu niste elevi de clasa a V-a pe tema numarului de stele de pe steagul Uniunii Europene, dupa ce anterior le promisese ca le va premia cu prajituri eventualele raspunsuri corecte.

Cu glasuri gatuite de emotie, acestia au dat raspunsul corect: "12". In locul prajiturilor bine-meritate, sare insa din tort un alt raspuns doct: "Nu, sunt 15, mai cititi, copii!", le explica Adomnitei, foarte sigur de sine. Cei mici au insistat, la fel si ministrul. Pentru a pune totusi capat acestui mexican standoff cultural, cei mici au venit chiar si cu fotografia unui steag si au inceput sa numere, dar nici asa nu l-au convins pe ministru.

Penibilul a continuat la sedintza de presa, unde misterul a fost totusi lamurit - incercand sa para ceva mai informat si mai destept decat e, Adomnitei a rugat membrii staff-ului sa ii pregateasca niste intrebari, invatzand raspunsurile. Atitudinea si replica lui de final spun multe despre caracterul acestui personaj:

"Abia astept sa ma intorc in Bucuresti sa ii iau la rost pe cei care au pregatit materialele."

1 comment:

trasnaie said...

=)))

Prea funny :) Nu ma intereseaza pe mine politica...dar postul asta mi-a amintit de Mircea Badea..."Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"