Friday, February 01, 2008

Semne

Lumea se duce dracului. Nu se va mai naste un Doisneau sau un Cartier- Bresson, dintr-un motiv foarte simplu: nici unul dintre ei nu ar avea ce sa fotografieze astazi. Uratenia acestei lumi e in ochii nostri. Gesturile mari au disparut de mult; modernitatea le-a golit de forta si de sens.

Gesturile mici, de care altadata te impiedicai pe strada, s-au ascuns in cartile bune. Intre metrou si mall e o cursa scurta, de soareci.

Nici filosofi nu se mai nasc; a fost interzis fumatul.

La aniversarea a o suta de ani de la nasterea lui Sartre, Biblioteca Nationala a Frantei a decis sa ii dea jos tigara din mana in posterul aniversar, photoshopandu-i Gauloise-ul din fotografiile de epoca.

Cam atat despre finalul de secol XX si inceputul de secol XXI, de care mi-e foarte sila.

4 comments:

Anonymous said...

Excelent! Totusi brusc. Poate ne ingadui o bucurie mai mare cu aceeasi consistenta a silei!... A

Muler said...

misto post, prietene Corin.

In legatura cu vantoarea publica a fumatorilor- corectitudinea de bisturiu a zilei de astazi ne indreapta vertiginos catre o brave new world odioasa si curata ca un cabinet de policlinica.

Vaz un ridicol pantagruelic in a taia omului tigara din mana dupa moarte. Eu m-as rasuci in mormant. Mind you, nefiind fumator.

Sa fumam 'un pet', dara. Intr-o huka adusa o un verisor din triungiul de aur.

mirror this! said...

Corin, aici esti un Mos Craciun continuu care are in loc de cutii impodobite frumos, ganduri in sac. Hai sa si zambim! Oamenii fac fotografii si acum, color/alb-negru, artistice sau de "amintire". Pe strada sunt inca tineri care-si saruta dragostea pe buze :)
Hai sa fim veseli, motive gasim mii!

Constantin Cojocariu said...

Ia si citeste o carte a lui Ian McEwan - bunaoara Atonement, sau Enduring Love, sau On Chesil Beach (aparuta anul trecut) ca sa-ti revii. Sfatul meu.