Monday, October 26, 2009

Ochii care nu se vad se uita

Trebuie sa va spun ca ma batea de ceva timp gandul de a scrie despre igiena comunicarii in spatiul nostru public, pentru ca asta e modul simplu, simptomatic de a palpa ficatul bolnav al societatii romanesti.

N-a fost cand, nu-i asa - ca multi dintre cei care platesc impozite grase statului roman, muncesc mult in timpul liber. Dar cum viata are felul ei amuzant de a ne schimba prioritatile, iata-ma fata in fata cu faptul in sine, intr-o pauza de tigara, undeva in fata Guvernului Romaniei.

Nu vreau sa va obosesc, pe scurt, detalii de magazioner: venit, vazut, atras atentia ilegal si lipsa de moralitate, ei injurat, eu spus nesimtiti, cine e seful vostru, ei scolari clasa a patra nu recunosc, eu poze, ei blocat, aproape bataie, ei injurat din nou, jandarmi legitimat eu, intrebat de ce nu ei, caci injurat de fata cu organul, jandarmi mintit nu auzit nimic.

Daca va intrebati de ce mana schimba involuntar postul la radio pe BBC World, atunci urcati seara rupt de oboseala in masina, asta e raspunsul.

Pur si simplu v-ati saturat de Romania.

2 comments:

Z said...

Dragul meu, convingerile noastre de oameni cu un minim-minimorum de bun-simt sunt fix vax albina pe langa hotararea si habotnicia cumparata deseori cu bani (din pacate nu multi, dar asa, acolo, cat un kg de carne - ca tot e moneda nationala in majoritatea cazurilor), ai celor cu care te-ai confruntat tu. si ca sa citez un nene pe care l-am auzit mai de mult prin aceeasi zona de care vorbeai tu, "fiv-ar tara de bagat in nas, mojicilor, in tara asta nimeni nu se baga, toti se scot!"

Corin Chiriac said...

:) Asa si aratau, erau exact genul care aveau mult timp liber vineri pe la 12:00.