Sunday, July 29, 2007

Tuesday, July 24, 2007

A room with a view

Some of you already know this, some of you don't. Big news - I left the relative comfort of my flat in Iasi for the charming view of a small room in Bucharest.

While I already miss the quiet and established life I had in Iasi, I eventually reached an important crossroad. For some mysterious reason, I decided to turn left on the autobahn, choosing the fast paced, challenging road to perdition, instead of the peaceful countryside road I used to walk for the last ten years.

Oh, well, here we go: there's one more sheep in the big city.

Wednesday, July 18, 2007

Grapefruit @ MNAC

Pe holul de la ultimul etaj al Muzeului National de Arta Contemporana, o prezentza familiara, semnata Grapefruit: logo-ul de la Internetics, still hanging around dupa ce locatia a gazduit editia din 2005 a festivalului...

Apropo de forme alternative de publicitate, ar fi misto daca cineva ar lipi in mod discret o eticheta cu numele lucrarii si autorul acesteia, transformand-o in exponat :)

Monday, July 16, 2007

Locuri (,) comune

Undeva pe E85 am descoperit prima mentiune toponimica a prezentei triburilor de Toyote Yaris pe pamantul patriei noastre:

denumirea saxona a acestora, "Bigsmall", s-a pastrat in forma ei romanizata in numele comunei Largutza, din judetul Bacau. Evident, elementul alogen a fost asimilat in timp de populatia de Dacii si camioane Roman, prezenta sa fiind discontinua istoric; actualii Yarisi sunt rezultatul unei migratii mult mai recente, cu caracter economic.

Thursday, July 12, 2007

Tuesday, July 10, 2007

Leapsa cu broscuta (Girl Talk)

Primita de la Bradutz...


Girl Talk

- Si ce ti-a spus, fata?!
- Ca e un printz. Sa-l sarut, ca o sa se desfaca vraja si o sa fie totul bine, ca al batran nu mai are mult, ca o sa mosteneasca imparatia si o sa traim fericiti pana la adanci batraneti.
- Si tu l-ai crezut?
- Bineinteles ca nu. Si chiar daca ar fi fost, pana la urma nici printii nu mai sunt ce erau. Uita-te la cum a devenit Duda Hohenzollern...
- Da el stia cine esti?
- Nu avea nici cea mai vaga idee, tot insista sa il sarut.
- Fata, io zic sa nu fii trista. Si-a facut-o cu mana lui. Macar saruta bine?
- Al naibii de bine. A fost un sarut lung, otrava a avut timp sa ajunga pana in cortex. Se misca spasmodic cand ne-am desprins unul de celalalt. Atinse cu varful buzelor cafeaua, schimbandu-i concentratia de cianid.
- Lasa, tu, ca a fost fair. La urma urmei, putea sa fie si el un descendent al lui Mitridates VI. Daca avea imunitate, acu' era cu o femeie frumoasa, iar tu ai fi stat pe scaunul din dreapta al unui Morgan decapotabil, gonind prin serpentinele de pe Riviera. Esarfa alba, perle, ochelari a la Grace Kelly, stii, tot tacamul, chicoti Cat Woman, miscand excitata din varful pantofului...
- Da' uite ca n-a fost sa fie, ofta Poison Ivy. Asta e, n-am noroc...
- Of, tu si problemele tale cu barbatii, murmura Cat Woman, privind distrata la modelul striat al pelerinei negre ce drapa umerii unui tip musculos, aparut brusc pe trotuarul de vis-a-vis...


O dau mai departe catre Muler, cu al sau Hic Sunt Dracones si catre doamna misterioasa care scrie E's Egotism, acesti cititori ai nostri cu mult mai destepti si mai scriitori decat noi...

Rebrand100: among the winners!

Hot news: ultimele proiecte la care am lucrat in Grapefruit (Antibiotice si Transavia, la care am prestat strategie de brand, alaturi de Stefan) au fost premiate la Rebrand100 (The Merit Award). Printre membrii juriului, un columnist de la BusinessWeek, un Worldwide Brand Director de la Xerox, un Design Director de la Procter & Gamble si un Executive Creative Director de la Interbrand. Zic ca e bine!

Grape, cred ca o sa trec pe la voi sa beau sampanie din galeata! :)

Sunday, July 08, 2007

The more, the merrier

Watching this in-store Ikea ad, at first sight I thought they got into a new line of business: industrial cloning for human organs. But no, the truth is so much simpler: putting aside the fact that the chosen illustration accidentally speaks about a naturally assumed dehumanizing, life-disrespecting attitude, it seems that at Ikea nobody found out yet that quintuplets are the worst nightmare of every young Romanian housewife.

Saturday, July 07, 2007

Nature's sore eye

Vreau sa ma dispensez in mod ecologic de plasticul, hartia folosita si tuburile consumate de deodorant care imi populeaza viatza. Cum procedez? Are cineva informatii despre centre sau sisteme de reciclare in Bucuresti sau Iasi?

If you do, please share.

Thursday, July 05, 2007

A quiz

In your opinion this image should be used as:
  1. A visual metaphor describing Romania and its people;
  2. A visual metaphor describing the victorious outcome of the chinese cheap products invasion over the traditional Romanian brands;
  3. The "ARO" entry in the Hilariously Illustrated Brand Trust Index;
  4. Other... (please contribute).

Wednesday, July 04, 2007

The return of a classic

... ne-am reintalnit in Gara de Nord, dupa vreo cincisprezece ani, absolut intamplator. Ne-am atins si fara sa vrem, ne-am amintit impreuna despre acele vremuri in care marketingul inca mai avea ceva de-a face cu piatza, fie ea si de zarzavat.

Este ea, sora sacosei de plasa pentru cartofi, vara cu suportul de plastic pentru sticle de lapte, casatorita cu diplomatul in care Nea Marin isi ascundea prazul, matusa coshului zilnic al lui Vacaroiu, bunica gentilor Louis Vuitton de astazi.

Ea, punga de un leu, calul de povara al consumerismului socialist.

Mourning becomes Electra

Monday, July 02, 2007

God is a DJ

Atonale sunt trackurile lui...

I've been... (II)

... spotted at B'Estival.

"I've seen lots of wonderful people in the audience tonight, especially the red-headed girl in the front round, together with her boyfriend or husband..." (Paul Godfrey, Morcheeba).

Needless to say: I was just accessorising Adonai.